måndag 20 juni 2011

Familjhögtid för mor-mor







Vi har varit i Ellensburg hos vår familj där över helgen. Moster Monica och Mike arrangerade en fest för vår älskade mor-mor som gick bort i vintras. Det var ingen sorgehögtid utan ett cocktailparty i hennes anda. Grabbarna hängde i Mikes gigantiska garage och det grillades i åtminstone tre jättegrillar. Massa mat och drinkar, gamla söta tanter och sköna skäggiga gubbar som drog andra världskrigsminnen. Hon hade många vänner och det hölls tal och det var mer skratt än tårar. Sen dracks det vodka/snaps och vi höjde en skåli skåli för Siri. Dagen efter hade vi en minnesstund i parken ovanför stranden Golden Gardens där hon älskade att vara och vi spred hennes aska och planterad två buskar som vårdträd. Det var fint, informellt och kul, precis så som vi hon hade önskat det. Nu vilar hon i sitt älskade Ballard för evigt.



Idag ska jag dra ut på The Olympic Peninsula och gå i bergen i tre fyra dagar. Bo i tält och undvika björnar, hill billlies och banjo. Det ska bli fantastiskt, återkommer till helgen.



Sitter och skriver detta på verandan till huset vi hyr www.ballardvictorian.com, ett fantastiskt ställe.

Må era fienders skägg växa inåt vänner, J

4 kommentarer:

  1. Fint! Men jag trodde att det var West Virginia som hade banjospelare.

    SvaraRadera
  2. Kul att höra att du har det bra Jonas. Ser fram emot nya inlägg efter att du campat i bergen. Vandrar du i badtofflor som vanligt?

    Ingo

    SvaraRadera
  3. Tjena Larsson!

    Fint å høre at mormor har fått et godt sted å hvile, og at hun har nyplantede trær til å passe seg. Bra jobba!!! Ha det fett til vi ses igjen i Stockholm i Juli. Og hils familien fra Norge.

    Anders

    SvaraRadera
  4. RIP mormor; en fantastisk dame, alltid kledd i pantermønstret klær og med nylakkerte negler. En stor tomteskål til hennes ære!

    SvaraRadera